banner 0banner 1banner 2banner 3banner 4banner 5banner 6banner 7banner 8banner 9
Leren Van Elkaar

Voorgeschiedenis

1_2_piet2.jpg
Piet Romein is de initiatiefnemer van 'Leren van de Besten'. Hieronder kunt u lezen waarom hij besloot om een aantal jaren van zijn leven te besteden aan de realisatie van dit initiatief. 

In 1979 solliciteerde Piet Romein, als pas afgestudeerd HTS’er, bij Shell. Dat was het begin van een boeiende loopbaan, waarin hij een aantal  marketing – en verkoopfuncties bekleedde. De zes jaar die hij in Frankrijk, China en Bangladesh doorbracht, beschouwt Piet als zijn mooiste Shell jaren.

In 1998 keerde hij terug naar Nederland en vanaf dat moment bekroop hem meer en meer het gevoel dat het tijd werd voor ‘wat anders’. Een paar jaar later nam hij afscheid van Shell om een jaar rond te reizen in Zuid-Amerika.

In dat jaar ontstond het idee om zich in te gaan zetten voor jonge Peruaanse delinquenten, maar jammer genoeg werd hij door familie omstandigheden gedwongen om terug te keren naar Nederland.

Na 3 jaar als manager bij Thuiszorg Rotterdam te hebben gewerkt, besloot Piet om terug te keren naar Zuid Amerika.

In november 2005 leerde hij er Juvenal Rupa Rozas kennen, de directeur van de Peruaanse hulporganisatie Runamaki. Het klikte vanaf het eerste moment en samen besloten ze op zoek te gaan naar de beste manier om de leefomstandigheden van de verpauperde boerenbevolking in het Andesgebergte te verbeteren.

Aangestoken door het enthousiasme van Piet en Juvenal bleek Wim van Immerzeel, de bedenker van de Pachamama Raymi methode, graag bereid om hen daarbij van advies te dienen en na 5 maanden was het plan voor het 1e project 'Leren van de Besten' klaar.

In april 2006 keerde Piet terug naar Nederland om de Stichting Leren van Elkaar op te richten en, in nauwe samenwerking met Mano, de fondsen te werven die nodig waren voor het 1e jaar van uitvoering.

In april 2007 keerde Piet terug naar Peru om daar, in nauwe samenwerking met Wim van Immerzeel en de deelnemende lokale overheden, de verdere voorbereidingen van het project af te ronden.

In september 2007 werd begonnen met de daadwerkelijke uitvoering van het 1e project 'Leren van de Besten', dat  succesvol werd afgerond in november 2011.

Het 2e project 'Leren van de Besten' is op 1 september 2012 van start gegaan en succesvol afgerond op 31 augustus 2015. 

Het 3e project is op 1 januari 2016 van start gaan en op eind februari 2019 succesvol afgerond.  . 

realización Alpakita